Rai Keurmerk Hefbruggen 

Rai Keurmerk Hefbruggen 

RAI Keurmerk Hefbruggen

Het jaarlijks (laten) controleren en onderhouden van hefbruggen is volgens de Arbowetgeving verplicht. Werkgevers zijn tenslotte verantwoordelijk voor de veiligheid van hun werknemers. Hefbruggen worden vaak zwaar belast en intensief gebruikt en zijn daardoor onderhevig aan slijtage. Een defect kan leiden tot een zeer onveilige werksituatie. De verplichting van onderhouden en keuren geldt voor alle hefsystemen binnen een bedrijf. Buiten de verplichte keuring vanuit de Arbowetgeving, eist de RDW dat een bedrijf dat autokeuringen uitvoert deze keuringen verricht op een hefbrug die gekeurd is door een door de RDW-erkend keurmerk. RAI Vereniging Keurmerk Hefbruggen is daar één van.

Waarom RAI Keurmerk Hefbruggen?

Omdat de veiligheid van uw medewerkers de allerhoogste prioriteit is. Kies daarom voor de zekerheid van RAI Keurmerk Hefbruggen.

Hoe werkt RAI Keurmerk Hefbruggen?

Bij een erkend hefbrugkeuringsbedrijf kunt u terecht voor keuring van alle soorten hefbruggen. Maak een afsprak, de keurmeester komt langs en keurt uw hefbrug.

RAI Keurmerk Hefbruggen is een initiatief van RAI Vereniging

Een deskundige keuring van hefbruggen is van groot belang om de veiligheid van uw medewerkers te waarborgen en de vervelende gevolgen van defecten te voorkomen. Daarom heeft RAI Vereniging sectie Equipment in 2010 RAI Keurmerk Hefbruggen opgericht.

Meer keurmerken
van RAI
Vereniging

RAI Vereniging is nauw betrokken bij activiteiten die de kwaliteit in de branche van wegtransportmiddelen verhogen. Dat doen we onder andere met RAI keurmerken.